Czy w Foodtrucku można zrobić dobrą pizze?

Może już oferują Państwo wyjątkową pizzę prosto z wnętrza swojego food trucku, a może dopiero planujecie rozpocząć biznes łączący pasję do pysznego jedzenia i ciągłego przemieszczania się. W obu tych przypadkach z pewnością nieraz zastanawialiście się nad wykorzystaniem pieca opalanego drewnem. Przyjrzyjmy się zatem, jakie zalety ma takie rozwiązanie!

Rozmiary
Jeśli piece do pizzy opalane drewnem kojarzą się Państwu przede wszystkim z potężnymi, ważącymi kilka ton konstrukcjami, to można zrozumieć Wasze wątpliwości odnośnie wstawienia takiego obiektu do food trucka. Mamy dla Was jednak dobrą wiadomość: wiodący włoscy producenci, tacy jak Valoriani, zadbali o to, by swoje rozwiązania oferować także w wersjach kompaktowych.

Idealnymi piecami opalanymi drewnem do food trucka będą modele z serii TOP oraz FVR od Valoriani. Konstrukcje te dostępne są w różnych wariantach rozmiarowych, co bardzo ułatwia dopasowanie modelu do wielkości pojazdu, który pełni rolę food trucka. Pomimo podstawy wykonanej z odpornego na nawet najwyższe temperatury kamienia oraz wytrzymałej kopuły, piece te są stosunkowo lekkie. Szybkie nagrzewanie się i doskonałe utrzymywanie temperatury sprawiają, że z urządzeniem można osiągnąć warunki zupełnie takie, jak w dobrej, stacjonarnej pizzerii.

Szybkość
Kultura street food stawia na tempo – klienci zwykle nie mają dużo czasu, szybko się niecierpliwą i nie chcą czekać. Jednak mobilna kuchnia wyposażona w dobry piec opalany drewnem może sprostać ich wymaganiom – do upieczenia pizzy pod rozgrzaną kopułą wystarczy kilkadziesiąt sekund! Doświadczony pizzaiolo błyskawicznie przygotuje ciasto i składniki, Valoriani zadba o idealny stopień wypieczenia, a klienci otrzymają swoje zamówienie ledwie parę chwil po jego złożeniu. Włoskie urządzenia dają Ci szansę na osiągnięcie najwyższego poziomu jakości obsługi swoich gości!

Idealne wypieczenie
Każdy smakosz zgodzi się, że nie ma nic gorszego, niż niedopieczona pizza. Ale kompaktowy piec opalany drewnem i zapewniający równomierny rozkład temperatur pod kopułą zadba o to, by każde zamówienie, jakie opuści wnętrze food trucku, było przygotowane perfekcyjnie. Z włoskim doświadczeniem w tej materii nie mogłoby być inaczej!

Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl