PIEC MAXIMO

PROFESJONALNY ELEKTRYCZNY PIEC DO PIZZY

Valoriani, we współpracy z technikiem Eduardo Ore, prezentuje Maximo, pierwszy piec elektryczny nowej generacji przeznaczony do profesjonalnego pieczenia pizzy.

DOSKONAŁA IZOLACJA CIEPLNA

Zastosowanie najlepszych materiałów izolacyjnych zapewni całkowitą izolację termiczną, która zapobiegnie utracie ciepła: znaczna oszczędność energii dla potrzeb zawodowych.
ico-1

Działa jak piec opalany drewnem

Górne i dolne elementy grzewcze odtwarzają płomień
tradycyjnego pieca opalanego drewnem.

ico-2

Dbałość o szczegóły

Dokładne badanie faz pieczenia
i wypalania pozwala
na praktyczne wykorzystanie
całej powierzchni wewnętrznej.

Ewolucja kopuły Valoriani

Maximo łączy w sobie funkcjonalność i estetyczną formę, aby harmonijnie wkomponować się w każde otoczenie: mocny, elegancki i wyrafinowany piekarnik, piec elektryczny do pizzy i innych wypieków.

Dane techniczne

Wymiary wewnętrzne: 110 x 123 cm
Wymiary zewnętrzne: 160 x 190 x h 192 cm
Waga: 820 kg
Połączenie pary: Ø 15 cm
Pojemność pizzy Ø 28-30 cm: 7
Maksymalna moc elektryczna: 16 Kw
Zasilanie: V 400 – 50/60 Hz – 3 Ph+ N
Średnia absorpcja (300 – 480 °C), 6-12 Kw/h
Temperatura gotowania: do 550°C

Materiały, rozmiary i właściwości
Blat ogniotrwały Valoriani składa się z sześciu modułów i jest dostępny w różnych wersjach dla różnych rodzajów gotowania, od klasycznej pizzy po neapolitańską.

RHS® EVOLUTION
Innowacyjny system recyklingu powietrza
Valoriani brevetto, który wytwarza przepływ pary wewnątrz pieca Maximo, aby pieczenie było jednorodne, wzmacniając zapach pizzy.