Piece do pizzy opalane drewnem

Właściwe wyrobienie ciasta, wybranie ulubionych składników, a także przygotowanie aromatycznego sosu to nie wszystko.  Niezbędny jest jeszcze piec który pozwoli w pełni wykorzystać dobry przepis i nadać potrawie odpowiedniej wartości . Doskonale nadają się do tego piece do pizzy opalane drewnem sprzedawane przez firmę Forno Italia, które wyróżniają się najwyższym standardem jakości, doskonałą termiką i łatwością w codziennym użytkowaniu. Reprezentujemy takich renomowanych producentów pieców do pizzy na drewno, jak Marana Forni bądź Forni Valoriani. To właśnie oni od dziesiątek lat dostarczają najlepsze piece do pizzy opalane drewnem znane i cenione na całym świecie wśród restauratorów oraz pasjonatów Pizzy.

Piece do pizzy na drewno – Sprawdzone rozwiązanie

Drewno to sprawdzone źródło energii w piecach chlebowych i do wypieku pizzy. Piece opalane drewnem typu statycznego są produkowane przez Forni Valoriani, podczas gdy te obrotowe przygotowane zostały przez Marana Forni. Dlatego też ich wymiary, możliwości, a także wykorzystane rozwiązania konstrukcyjne mogą się znacznie od siebie różnić. W zależności od oczekiwań, oferujemy ich budowę oraz montaż piece opalanego drewnem bezpośrednio u Klienta, bądź jako tzw. „ready to go” – zmontowane już w fabryce i przetransportowane w wybrane miejsce.

Piece Forni Valoriani

Piece do pizzy wykonywane przez Forni Valoriani jesteśmy w stanie dostarczyć w wyznaczonym terminie do firmy bądź domu naszych Klientów, w zależności od modelu bezpośrednio od producenta. Oznacza to, że każdy element zostanie już wcześniej złożony oraz zaizolowany – znacznie przyspieszając finalne zamontowanie urządzenia.

Jeżeli zdecydują się Państwo na montaż na miejscu, zajmie to zaledwie od 6 do 7 godzin. Warto wcześniej zwrócić uwagę na warunki przestrzenne, w których znajdzie się piec do pizzy opalany drewnem. Standardowy model, w zależności od jego wymiarów, może ważyć nawet ponad tonę, dlatego niezbędne jest znalezienie powierzchni, która utrzyma tak duży ciężar. Równie istotna jest ilość miejsca w samym pomieszczeniu, aby umieszczenie w nim pieca do pizzy nie wiązało się automatycznie z utrudnieniem w poruszaniu się.

Dodatkowe informacje

Proponowane piece do pizzy opalane drewnem to najbardziej klasyczne piece. Urządzenia nagrzewają się do odpowiedniej temperatury w zaledwie 30 minut, umożliwiając upieczenie pizzy.
W zależności od rozmiarów pieca opalanego drewnem lub gazem, za jednym wsadem zmieści się w nim od czterech do nawet dziewiętnastu ciast o średnicy 30 centymetrów.

GEA PIEC Z PRZODU
1 RUSAŁKA GR PLUS 140

Modele pieców opalanych drewnem

Piece Valoriani

Piece Marana

Piece do pizzy na drewno to klasyczne rozwiązanie

Piece do pizzy na drewno to klasyczne rozwiązanie, które cieszy się dużą popularnością wśród miłośników tradycyjnych metod pieczenia. Te piece oferują niepowtarzalny smak i aromat, który trudno osiągnąć w innych typach pieców. Drewno, jako naturalne paliwo, zapewnia wysoką temperaturę i równomierne rozprowadzanie ciepła, co gwarantuje doskonałe wypieczenie ciasta z chrupiącą skórką.

Piece na drewno są cenione za swój autentyczny charakter i atmosferę

Piece na drewno są cenione za swój autentyczny charakter i atmosferę, jaką wprowadzają do pizzerii. Wykonane z wysokiej jakości materiałów, są trwałe i niezawodne, a ich tradycyjny design często staje się centralnym punktem w lokalach gastronomicznych. Ponadto, piece te pozwalają na elastyczność w tworzeniu różnych rodzajów pizzy, od klasycznych neapolitańskich po bardziej nowoczesne warianty, dzięki czemu każdy kucharz może eksperymentować i tworzyć wyjątkowe dania.

Nasze realizacje

Poniżej przykłady zamontowanych przez nas piecy