warsztaty pieczenia pizzy

Warsztat dla amatorów Pizzy

Zapraszamy na popołudniowe warsztaty!

Nasz popołudniowy kurs wypieku dla amatorów jest dedykowany dla osób, które chcą pod czujnym okiem mistrza dotknąć prawdziwej, tradycyjnej włoskiej pizzy, a następnie wykorzystać zdobyte umiejętności w domu np. jako hobby. W naszej szkole zdobędziesz umiejętność wypiekania w taki sposób, by danie było niezwykle aromatyczne, miało odpowiednią strukturę i niezrównany w smak.

Jeśli chcesz poznać tradycyjne receptury, nauczyć się wyrabiać w domu ciasto i przygotowywać aromatyczny sos pomidorowy, odpowiednio dobierać oraz łączyć składniki a przede wszystkim spróbować swoich sił wypiekając pizze w profesjonalnym piecu opalanym drewnem Valoriani Forni – warsztat robienia pizzy dla amatorów organizowany przez naszą szkołę, jest doskonałym wyborem.

W trakcie naszych kursów zapewniamy przyjemną atmosferę sprzyjającą nauce oraz przystępnie przekazaną wiedzę.

Nasze warsztaty pozwolą Ci poznać praktykę polegającą na wyrabianiu ciasta, formowaniu go w kulki, rozciąganiu, czy dobierania odpowiednich dodatków. Dzięki nim poznasz także historię tego niezwykle popularnego dania, dowiesz się jakiej mąki powinno się używać, a nawet – jakie procesy zachodzą w cieśnie. Po ukończeniu naszych zajęć, to danie nie będzie miało przed Tobą absolutnie żadnych tajemnic.

Program kursu:

  • Sekret włoskich smaków czyli krótka historia pizzy
  • Rodzaje mąk i ich klasyfikacja, dobór produktów najwyższej jakości
  • Omówienie składników na pizze klasyczną
  • Fermentacja i dojrzewania ciasta – omówienie procesów zachodzących w cieście
  • Składniki na sos do pizzy
  • Wyrabianie ciasta na pizzę
  • Formowanie kulek
  • Ręczne rozciąganie (formowanie) ciasta na blacie
  • Topping – czyli jak dobrać odpowiednie dodatki do pizzy
  • Wypiekanie pizzy w piecu opalanym drewnem
  • Wspólna kolacja i podsumowanie kursu

Zapraszamy!

Ilość uczestników 5- 8 osób
Czas trwania: ok 4 godziny
Koszt: prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy
Voucher: Możliwość wykupienia vouchera prezentowanego, ważnego 6 miesięcy

Zapisy oraz dodatkowe informacje:
tel. +48 885 101 121
e-mail: m.derucka@fornoitalia.pl

Każdy z uczestników na koniec zajęć zabierze ze sobą wyrobione wcześniej ciasto które będzie można wykorzystać w domowej kuchni!

Galeria

Terminy

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z włoskiej pizzy w Poznańskim oddziale Scuola Italiana Pizzaioli. Ilość miejsc ograniczona! Nie przegap swojej szansy na zdobycie tytułu Pizzaiolo potwierdzonego certyfikatem. Chcesz zasięgnąć informacji – dzwoń teraz pod nr tel 885 101 121.

Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 5 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.

spi-logo
infobox-element

Warsztaty dla amatorów

Warsztaty pieczenia pizzy dla amatorów odbywają się kilka razy w miesiącu. W sprawie najbliższych terminów prosimy o kontakt telefoniczny (tel. 885 101 121) lub mailowy (m.derucka@fornoitalia.pl)

infobox-element

Kurs profesjonalny

Terminy szkoleń w 2024 r:
Styczeń 22.01-26.02
Luty 19.02-23.02
Marzec 25.03 -29.03
Kwiecień 22.04 - 26.04
Maj 20.05 - 24.05
Czerwiec 24.06 - 28.06
Lipiec 22.07 - 26.07
Sierpień 26.08 - 30.08
Wrzesień 23.09 -27.09
Październik 21.10 -25.10
Listopad 25.11 -29.11
Grudzień 09.12 - 13.12

Skontaktuj się z nami

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z włoskiej pizzy w Poznańskim oddziale Scuola Italiana Pizzaioli. Ilość miejsc ograniczona! Nie przegap swojej szansy na zdobycie tytułu Pizzaiolo potwierdzonego certyfikatem. Chcesz zasięgnąć informacji – dzwoń teraz pod nr tel 885 101 121.

Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 4 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.

tel-white

tel. 885 101 121

    Zrealizowane szkolenia i warsztaty