Warsztat dla amatorów Pizzy

Zapraszamy na popołudniowe warsztaty!

Nasz popołudniowy kurs wypieku dla amatorów jest dedykowany dla osób, które chcą pod czujnym okiem mistrza dotknąć prawdziwej, tradycyjnej włoskiej pizzy, a następnie wykorzystać zdobyte umiejętności w domu np. jako hobby. W naszej szkole zdobędziesz umiejętność wypiekania w taki sposób, by danie było niezwykle aromatyczne, miało odpowiednią strukturę i niezrównany w smak.

Jeśli chcesz poznać tradycyjne receptury, nauczyć się wyrabiać w domu ciasto i przygotowywać aromatyczny sos pomidorowy, odpowiednio dobierać oraz łączyć składniki a przede wszystkim spróbować swoich sił wypiekając pizze w profesjonalnym piecu opalanym drewnem Valoriani Forni – warsztat robienia pizzy dla amatorów organizowany przez naszą szkołę, jest doskonałym wyborem.

W trakcie naszych kursów zapewniamy przyjemną atmosferę sprzyjającą nauce oraz przystępnie przekazaną wiedzę.

Nasze warsztaty pozwolą Ci poznać praktykę polegającą na wyrabianiu ciasta, formowaniu go w kulki, rozciąganiu, czy dobierania odpowiednich dodatków. Dzięki nim poznasz także historię tego niezwykle popularnego dania, dowiesz się jakiej mąki powinno się używać, a nawet – jakie procesy zachodzą w cieśnie. Po ukończeniu naszych zajęć, to danie nie będzie miało przed Tobą absolutnie żadnych tajemnic.

Program kursu:

  • Sekret włoskich smaków czyli krótka historia pizzy
  • Rodzaje mąk i ich klasyfikacja, dobór produktów najwyższej jakości
  • Omówienie składników na pizze klasyczną
  • Fermentacja i dojrzewania ciasta – omówienie procesów zachodzących w cieście
  • Składniki na sos do pizzy
  • Wyrabianie ciasta na pizzę
  • Formowanie kulek
  • Ręczne rozciąganie (formowanie) ciasta na blacie
  • Topping – czyli jak dobrać odpowiednie dodatki do pizzy
  • Wypiekanie pizzy w piecu opalanym drewnem
  • Wspólna kolacja i podsumowanie kursu

Zapraszamy!

Ilość uczestników 4- 6 osób
Czas trwania: ok 4 godziny
Koszt: prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy
Voucher: Możliwość wykupienia vouchera prezentowanego, ważnego 6 miesięcy

Zapisy oraz dodatkowe informacje:
tel. +48 885 101 121
e-mail: m.derucka@fornoitalia.pl

Każdy z uczestników na koniec zajęć zabierze ze sobą wyrobione wcześniej ciasto które będzie można wykorzystać w domowej kuchni!

Galeria

Terminy

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z włoskiej pizzy w Poznańskim oddziale Scuola Italiana Pizzaioli. Ilość miejsc ograniczona! Nie przegap swojej szansy na zdobycie tytułu Pizzaiolo potwierdzonego certyfikatem. Chcesz zasięgnąć informacji – dzwoń teraz pod nr tel 885 101 121.

Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 4 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.

spi-logo
infobox-element

Warsztaty dla amatorów

Najbliższy termin:
13.05.2023r. (sobota), 16:00
20.05.2023r. (sobota), 16:00
3.06.2023r. (sobota), 16:00
9.06.2023r. (piątek), 18:00

infobox-element

Kurs profesjonalny

Terminy planowanych szkoleń:
24-28.04.2023r.
15-19.05.2023r.
12-16.06.2023r.

Skontaktuj się z nami

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z włoskiej pizzy w Poznańskim oddziale Scuola Italiana Pizzaioli. Ilość miejsc ograniczona! Nie przegap swojej szansy na zdobycie tytułu Pizzaiolo potwierdzonego certyfikatem. Chcesz zasięgnąć informacji – dzwoń teraz pod nr tel 885 101 121.

Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 4 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.

tel-white

tel. 885 101 121

    Zrealizowane szkolenia i warsztaty