Profesjonalny kurs Pizzaiolo - 40h

Założenia

Kurs podstawowy przeznaczony jest dla osób, które pragną nauczyć się zawodu Pizzaiolo, profesjonalistów i właścicieli restauracji, którzy pragną nauczyć się lub też pogłębić wiedzę niezbędną do osiągnięcia sukcesu w gastronomii, w dziedzinie pizzy.

Kurs składa się z części poświeconej teorii oraz z zajęć praktycznych i manualnych. Nauka wiedzie studentów przez kilka kolejnych etapów pozwalających w pełni przygotować się do zawodu. Duży nacisk kładziemy na poznaniu rodzajów ziaren, mąki i dokonywania najlepszego wyboru aby osiągnąć najlepszy efekt, później drożdże, wyrastanie ciasta, dodatki do pizzy i na końcu prawidłowe wypiekanie. Oczywiście część zajęć poświęcona jest nauce obsługi urządzeń typu piece, miksery, chłodziarki.

Czas trwania:

Intensywny kurs trwa 40 godzin – 5 dni od poniedziałku do piątku. Składa się z 10 godzin teorii i 30 godzin zajęć praktycznych. W wyjątkowych przypadkach 40 godzinny kurs może zostać przeprowadzony w ciągu 2 tygodni.

Instruktorzy:

Nasi nauczyciele są mistrzami, którzy uzyskali tytuł „Training Course Certificate”. Zanim zostali instruktorami przeszli długą i wymagającą drogę szkoleń, by tym samym zagwarantować najwyższą jakość nauczania

Certyfikat:

Na zakończenie kursu organizowany jest test praktyczny i teoretyczny.

W uznaniu za zdany egzamin uczestnicy dostają „certyfikat ukończenia kursu”.

Możliwości zawodowe:

Na szczęście zawód pizziolo jest odporny na wszelkiego rodzaju kryzysy ekonomiczne i jest bardzo pożądany na rynku. Nasza szkoła nieustannie dostaje zapytania z restauracji i pizzerii – jesteśmy bardzo szczęśliwi, że nasi uczniowie szybko znajdują pracę.

Galeria

Terminy

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z włoskiej pizzy w Poznańskim oddziale Scuola Italiana Pizzaioli. Ilość miejsc ograniczona! Nie przegap swojej szansy na zdobycie tytułu Pizzaiolo potwierdzonego certyfikatem. Chcesz zasięgnąć informacji – dzwoń teraz pod nr tel 885 101 121.

Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 5 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.

spi-logo
infobox-element

Warsztaty dla amatorów

Warsztaty pieczenia pizzy dla amatorów odbywają się kilka razy w miesiącu. W sprawie najbliższych terminów prosimy o kontakt telefoniczny (tel. 885 101 121) lub mailowy (m.derucka@fornoitalia.pl)

infobox-element

Kurs profesjonalny

Terminy szkoleń w 2024 r:
Styczeń 22.01-26.02
Luty 19.02-23.02
Marzec 25.03 -29.03
Kwiecień 22.04 - 26.04
Maj 20.05 - 24.05
Czerwiec 24.06 - 28.06
Lipiec 22.07 - 26.07
Sierpień 26.08 - 30.08
Wrzesień 23.09 -27.09
Październik 21.10 -25.10
Listopad 25.11 -29.11
Grudzień 09.12 - 13.12

Skontaktuj się z nami

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z włoskiej pizzy w Poznańskim oddziale Scuola Italiana Pizzaioli. Ilość miejsc ograniczona! Nie przegap swojej szansy na zdobycie tytułu Pizzaiolo potwierdzonego certyfikatem. Chcesz zasięgnąć informacji – dzwoń teraz pod nr tel 885 101 121.

Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 4 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.

tel-white

tel. 885 101 121

    Zrealizowane szkolenia i warsztaty