Piec Gea

Często prezentacja jest równie istotna co funkcjonalność – z tym założeniem zgodził się producent Marana Forni, przygotowując ekskluzywną serię pieców do pizzy. Doskonałym przykładem jest model GEA, którego oryginalny wygląd oraz wysoka wydajność zachwycą każdego piekarza i wielbiciela dobrej pizzy. Dzięki połączeniu kształtu cebuli (jak to sam producent podkreśla), wraz z mechanicznym wyglądem, urządzenie stanie się doskonałym wzbogaceniem każdej unikalnej kuchni.

GEA to obrotowy pic do pizzy wyposażony w płytę piekarską o wielkości 150 centymetrów (inne wymiary nie są dostępne w przypadku tego modelu), przystosowany do opalania drewnem, gazem bądź połączeniem drewna oraz gazu. Ponadto płyta posiada mikro-perforowaną powierzchnię, dzięki której zostaną usunięte nadmiary wilgoci oraz mąki. Znacząco podwyższa to jakość wypieku, a dzięki obrotowej konstrukcji zwiększa się wydajność prowadzonych prac. Urządzenie należy do jednego z cięższych na rynku, osiągając nawet 3200 kilogramów, co jest spowodowane niestandardowymi wymiarami (245 x 295 centymetrów).

Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl