Piec do pizzy neopolitańskiej
Wiele miesięcy przygotowań, badań i projektowania przez Valoriani przy ścisłej współpracy ze Stowarzyszeniem Prawdziwej Neapolitańskiej Pizzy doprowadziły do realizacji ambitnego projektu: budowy „Valoriani Verace” – profesjonalnego pieca. R.H.S. ( Recykling Heating System ) jest to opatentowany system, który umożliwia odzyskiwanie ciepła i wykorzystanie go ponownie poprzez obieg ( recykling ) pod powierzchnią do pieczenia. Firma VALORIANI dopasowała się do aktualnych wymagań rynku, wprowadzając produkt w pełnej synergii z najnowocześniejszymi technologiami i neapolitańską tradycją.
Valoriani Verace został zatwierdzony przez A.V.P.N (Associazione Verace Pizza Napoletana ) jako piec przeznaczony do wypieku prawdziwej neapolitańskiej pizzy co potwierdzają zdobyte certyfikaty. Firma Valoriani jako jedyna produkuje wszystkie elementy pieca samodzielnie.
Zalety pieców Verace:
Osiąga odpowiednią temperaturę roboczą w czasie o 30% krótszym w porównaniu do standardowych pieców opalanych drewnem czy gazem przy oszczędności do 30% paliwa
Temperatura podłogi jest utrzymywana na równym poziomie w różnych jej punktach
Poprawa o 20-30% emisję spalin, które trafiają do atmosfery
Piec gwarantuje wypiek Pizzy neapolitańskiej w czasie do 90 sekund
Kolorystyka / Mozaiki