• English
    • Deutsch
    • French
    • Requires WPML plugin
  • Country
    • United States (USD)
    • Deutschland (EUR)
    • Japan (JPY)
ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…
  • Newsletter
  • Contact Us
  • FAQs
Menu
Forno Italia
Menu
Forno Italia
0 items / 0,00 zł
Powiększ
Strona główna Piece Valoriani Piec Valoriani Verace
Łopaty do pizzy
Wróć
Piec Vesuvio OT

Piec Valoriani Verace

VALORIANI VERACE – najwyższy model pieca dedykowany do wypieku Pizzy Neapolitańskiej. Posiada w swojej budowie opatentowany system R.H.S. ( Re-cycling Heating System ), który utrzymuje stabilną temperaturę w komorze pieca i dodatkowo podgrzewa jego podłogę. Jest budowany na kształt IGLOO ma frontowy parapet granitowy i stół metalowy, który jest jego oddzielnym elementem.

Porównaj
Udostępnij:
  • Opis
Opis

Wiele miesięcy przygotowań, badań i projektowania przez Valoriani przy ścisłej współpracy ze Stowarzyszeniem Prawdziwej Neapolitańskiej Pizzy doprowadziły do realizacji ambitnego projektu: budowy „Valoriani Verace” – profesjonalnego pieca. R.H.S. ( Recykling Heating System ) jest to opatentowany system, który umożliwia odzyskiwanie ciepła i wykorzystanie go ponownie poprzez obieg ( recykling ) pod powierzchnią do pieczenia. Firma VALORIANI dopasowała się do aktualnych wymagań rynku, wprowadzając produkt w pełnej synergii z najnowocześniejszymi technologiami i neapolitańską tradycją.

Valoriani Verace został zatwierdzony przez A.V.P.N ( Associazione Verace Pizza Napoletana ) jako piec przeznaczony do wypieku prawdziwej neapolitańskiej pizzy co potwierdzają zdobyte certyfikaty. Firma Valoriani jako jedyna produkuje wszystkie elementy pieca samodzielnie.

 

 

Zalety pieców Verace:

Osiąga odpowiednią temperaturę roboczą w czasie o 30% krótszym w porównaniu do standardowych pieców opalanych drewnem czy gazem przy oszczędności do 30% paliwa
Temperatura podłogi jest utrzymywana na równym poziomie w różnych jej punktach
Poprawa o 20-30% emisję spalin, które trafiają do atmosfery
Piec gwarantuje wypiek Pizzy neapolitańskiej w czasie do 90 sekund

Kolorystyka / Mozaiki

 

 

Podobne produkty

Czytaj dalej

Piec Vesuvio OT

Czytaj dalej

Piec Vesuvio GR

Czytaj dalej

Piec Vesuvio IGLOO

logo-fnew-whtite
  • Ul. Kościelna 12/14, 60-536 Poznań
  • Szkolenia: +48 885 101 121
  • Piece: +48 661 181 865
Realizacje
  • szczotka_do_czyszczenia_pieca_do_pizzy-250x167
    Jak czyścić i dbać o piec opalany drewnem
    19 grudnia 2022 Brak komentarzy
  • Horno-de-leña-o-Gas-Profesional-Pizza-233312898_1-300x200
    Szkoła robienia pizzy – zostań pizzaiolo!
    19 grudnia 2022 Brak komentarzy
Piece i akcesoria
  • Marana
  • Valoriani
  • Piece do pizzy opalane drewnem
  • Piece i montaże
Szkoła
  • Szkoła pizzy
  • Warsztaty dla amatorów Pizzy
  • Profesjonalny kurs Pizzaioli – 40h
Informacje
  • Kontakt
  • Blog
ARTSO.pl projekt strony www
Zamknij
  • Home
  • Piece Valoriani
  • Piece Marana
  • Akcesoria
    • Łopaty do pizzy i stojaki
    • Kuwety, noże i pozostałe
    • Miksery i maszyny do ciasta
    • Kartony na pizze z celulozy
  • Mąki / Sosy / Dodatki
    • Le 5 Stagioni – mąki i drożdże do pizzy
    • Greci – sosy i dodatki
  • Szkoła pizzy
    • Profesjonalny kurs Pizzaioli – 40h
    • Warsztaty dla amatorów Pizzy
  • Realizacje
    • Piece i montaże
    • Piece i montaże Marana
    • Piece i montaże Valoriani
    • Szkolenia i kursy Pizzaiolo
  • Poradnik
  • Kontakt
  • Logowanie