Na doskonały smak pizzy składają się nie tylko odpowiednie warunki jej wypiekania w przystosowanym do tego celu piecu, ale w dużej mierze także ciasto. Dobrze przygotowaną masę zapewni wydajny mikser spiralny w modelu Tauro marki Sigma. To włoskie przedsiębiorstwo z ponad 40-letnią tradycją w zakresie produkcji urządzeń do wyrobu różnego rodzaju ciast – od tych makaronowych aż po te dedykowane do pizzy.
W mikserze spiralnym Sigma Tauro wszystkie elementy, które mają kontakt z ciastem wykonane są ze stali nierdzewnej. Materiał ten nie wpływa na zmianę smaku, zapachu ani innych właściwości produktów spożywczych. Ponadto stal nierdzewna jest mocnym, solidnym materiałem, który nie ulegnie odkształceniu przy dużych oporach, jakie mogą pojawić się przy wyrabianiu ciasta na pizzę o odpowiedniej gęstości. Istotne znaczenie ma przy tym konstrukcja miksera – charakterystyczny kształt spirali, a także optymalny stosunek jej średnicy do misy pozwalają przygotować idealny spód do włoskiego specjału.