Maszyna do formowania kulek model Sfera

Maszyna “Sfera” włoskiej firmy Sigma poradzi sobie zarówno z miękkim, twardym, jak i bardzo wilgotnym ciastem. Charakterystyczna konstrukcja tego urządzenia umożliwia przygotowanie idealnie okrągłych kawałków różnego rodzaju ciast o masie od 30 do 1000 gram. Sprzęt jest w stanie uformować więcej niż 1800 kulek na godzinę i może być używany zarówno w pizzeriach, jak i piekarniach. Dzięki sile odśrodkowej maszyna ogranicza do minimum nacisk na ciasto, przez to nie zmienia się temperatura i elastyczność masy. Urządzenie zdecydowanie pozwala zredukować czas pracy, dzięki zwiększonej wydajności i automatyzacji procesu.

Maszyna do formowania “Sfera” jest bardzo łatwa w obsłudze oraz praktyczna do demontażu i czyszczenia. Praktycznie bezobsługowa konstrukcja nie wymaga specjalnych uprawnień, więc każdy pracownik zakładu lub lokalu gastronomicznego może bez problemu z niej korzystać. Sprzęt wykonany jest z użyciem stali nierdzewnej – jest to idealny materiał do pracy z produktami spożywczymi, ponieważ nie zmienia smaku, zapachu ani innych właściwości. Ponadto budowa urządzenia zapewnia łatwe czyszczenie. Atutem sprzętu jest również możliwość łatwej wymiany niektórych elementów, jak np. wymienne aluminiowe śruby.

Urządzenie ma zredukowany pobór prądu dzięki jednej fazie napięcia (220 wolt). Posiada także mocny silnik, co wraz z prostą mechaniką czynią sprzęt niezawodnym elementem wyposażenia nie jednej pizzerii czy piekarni. Plastikowy obrotowy cylinder posiada certyfikat produktu gastronomicznego. Sprzęt charakteryzuje się zwartą budową, a dzięki dołączonym kółkom to 60-kilogramowe urządzenie odznacza się dużą mobilnością.

Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl