• English
    • Deutsch
    • French
    • Requires WPML plugin
  • Country
    • United States (USD)
    • Deutschland (EUR)
    • Japan (JPY)
ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…
  • Newsletter
  • Contact Us
  • FAQs
Menu
Forno Italia
Menu
Forno Italia
0 items / 0,00 zł
Powiększ
Strona główna Akcesoria Miksery i maszyny do ciasta Maszyna do formowania kulek model Sfera
Maszyna do rozciągania ciasta model Sprizza
Wróć
Kartony na pizze z celulozy

Maszyna do formowania kulek model Sfera

Maszyna “Sfera” włoskiej firmy Sigma poradzi sobie zarówno z miękkim, twardym, jak i bardzo wilgotnym ciastem. Charakterystyczna konstrukcja tego urządzenia umożliwia przygotowanie idealnie okrągłych kawałków różnego rodzaju ciast o masie od 30 do 1000 gram. Sprzęt jest w stanie uformować więcej niż 1800 kulek na godzinę i może być używany zarówno w pizzeriach, jak i piekarniach. Dzięki sile odśrodkowej maszyna ogranicza do minimum nacisk na ciasto, przez to nie zmienia się temperatura i elastyczność masy. Urządzenie zdecydowanie pozwala zredukować czas pracy, dzięki zwiększonej wydajności i automatyzacji procesu.

Maszyna do formowania “Sfera” jest bardzo łatwa w obsłudze oraz praktyczna do demontażu i czyszczenia. Praktycznie bezobsługowa konstrukcja nie wymaga specjalnych uprawnień, więc każdy pracownik zakładu lub lokalu gastronomicznego może bez problemu z niej korzystać. Sprzęt wykonany jest z użyciem stali nierdzewnej – jest to idealny materiał do pracy z produktami spożywczymi, ponieważ nie zmienia smaku, zapachu ani innych właściwości. Ponadto budowa urządzenia zapewnia łatwe czyszczenie. Atutem sprzętu jest również możliwość łatwej wymiany niektórych elementów, jak np. wymienne aluminiowe śruby.

Porównaj
Udostępnij:
  • Opis
Opis

Urządzenie ma zredukowany pobór prądu dzięki jednej fazie napięcia (220 wolt). Posiada także mocny silnik, co wraz z prostą mechaniką czynią sprzęt niezawodnym elementem wyposażenia nie jednej pizzerii czy piekarni. Plastikowy obrotowy cylinder posiada certyfikat produktu gastronomicznego. Sprzęt charakteryzuje się zwartą budową, a dzięki dołączonym kółkom to 60-kilogramowe urządzenie odznacza się dużą mobilnością.

logo-fnew-whtite
  • Ul. Kościelna 12/14, 60-536 Poznań
  • Szkolenia: +48 885 101 121
  • Piece: +48 661 181 865
Realizacje
  • szczotka_do_czyszczenia_pieca_do_pizzy-250x167
    Jak czyścić i dbać o piec opalany drewnem
    19 grudnia 2022 Brak komentarzy
  • Horno-de-leña-o-Gas-Profesional-Pizza-233312898_1-300x200
    Szkoła robienia pizzy – zostań pizzaiolo!
    19 grudnia 2022 Brak komentarzy
Piece i akcesoria
  • Marana
  • Valoriani
  • Piece do pizzy opalane drewnem
  • Piece i montaże
Szkoła
  • Szkoła pizzy
  • Warsztaty dla amatorów Pizzy
  • Profesjonalny kurs Pizzaioli – 40h
Informacje
  • Kontakt
  • Blog
ARTSO.pl projekt strony www
Zamknij
  • Home
  • Piece Valoriani
  • Piece Marana
  • Akcesoria
    • Łopaty do pizzy i stojaki
    • Kuwety, noże i pozostałe
    • Miksery i maszyny do ciasta
    • Kartony na pizze z celulozy
  • Mąki / Sosy / Dodatki
    • Le 5 Stagioni – mąki i drożdże do pizzy
    • Greci – sosy i dodatki
  • Szkoła pizzy
    • Profesjonalny kurs Pizzaioli – 40h
    • Warsztaty dla amatorów Pizzy
  • Realizacje
    • Piece i montaże
    • Piece i montaże Marana
    • Piece i montaże Valoriani
    • Szkolenia i kursy Pizzaiolo
  • Poradnik
  • Kontakt
  • Logowanie