Profesjonalny kurs Pizzaiolo - 40h
Założenia
Kurs podstawowy przeznaczony jest dla osób, które pragną nauczyć się zawodu Pizzaiolo, profesjonalistów i właścicieli restauracji, którzy pragną nauczyć się lub też pogłębić wiedzę niezbędną do osiągnięcia sukcesu w gastronomii, w dziedzinie pizzy.
Kurs składa się z części poświeconej teorii oraz z zajęć praktycznych i manualnych. Nauka wiedzie studentów przez kilka kolejnych etapów pozwalających w pełni przygotować się do zawodu. Duży nacisk kładziemy na poznaniu rodzajów ziaren, mąki i dokonywania najlepszego wyboru aby osiągnąć najlepszy efekt, później drożdże, wyrastanie ciasta, dodatki do pizzy i na końcu prawidłowe wypiekanie. Oczywiście część zajęć poświęcona jest nauce obsługi urządzeń typu piece, miksery, chłodziarki.
Czas trwania:
Intensywny kurs trwa 40 godzin – 5 dni od poniedziałku do piątku. Składa się z 10 godzin teorii i 30 godzin zajęć praktycznych. W wyjątkowych przypadkach 40 godzinny kurs może zostać przeprowadzony w ciągu 2 tygodni.
Instruktorzy:
Nasi nauczyciele są mistrzami, którzy uzyskali tytuł „Training Course Certificate”. Zanim zostali instruktorami przeszli długą i wymagającą drogę szkoleń, by tym samym zagwarantować najwyższą jakość nauczania
Certyfikat:
Na zakończenie kursu organizowany jest test praktyczny i teoretyczny.
W uznaniu za zdany egzamin uczestnicy dostają „certyfikat ukończenia kursu”.
Możliwości zawodowe:
Na szczęście zawód pizziolo jest odporny na wszelkiego rodzaju kryzysy ekonomiczne i jest bardzo pożądany na rynku. Nasza szkoła nieustannie dostaje zapytania z restauracji i pizzerii – jesteśmy bardzo szczęśliwi, że nasi uczniowie szybko znajdują pracę.
Galeria
Terminy
Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 5 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.
Skontaktuj się z nami
Informujemy, że w przypadku, gdy nie zbierze się grupa min. 4 osób zastrzegamy sobie prawo do zmiany terminu szkolenia.