Piec Trofeo

Już od 1980 roku producent Marana Forni dostarcza na światowy rynek doskonałe włoskie piece do pizzy, które wzbogacają kuchnie pizzerii na całym świecie. Jednym z takich urządzeń jest Trofeo, który dzięki swoim kompaktowym rozmiarom (średnica obudowy: 140 cm) oraz przemyślanej konstrukcji zmieści się w pomieszczeniach o nawet bardzo ograniczonej przestrzeni użytkowej.

Jednak pomimo mniejszych rozmiarów płyty (wynoszących 85 cm), pozostaje ona wysoce wydajna, dzięki zastosowaniu technologii rotacyjnej. Jednocześnie na powierzchni wykorzystano mikro-perforowaną warstwę, która pozwala zlikwidować nadmiar wykorzystanej na placku mąki oraz obecnej wilgoci, znacząco zwiększając jakość wypieku.

Piec Trofeo 85 doskonale radzi sobie z temperaturami sięgającymi nawet 1250 stopni Celsjusza, dzięki zastosowaniu podczas budowy sprzętu materiału ogniotrwałego. Jest on nie tylko odporny na zużycie oraz napromienianie, ale również wyróżnia się doskonałą akumulacją ciepła. Producent Marana Forni zadbał, aby urządzenie zostało wyposażone w specjalne zamknięcie, uniemożliwiające powstanie strat energii.

Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl