Kontakt
Ul. Kościelna 12/14, 60-536 PoznańPon. - Pt.
w godznach: 8:00 – 16:00
+48 885 101 121
Skontaktuj się z nami »
Le 5 Stagioni – mąki i drożdże do pizzy
„Our flours your passion….because the dough makes the difference”
Podstawą każdego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki. Le 5 Stagioni w swojej ofercie posiada ekskluzywną kolekcję wysokogatunkowych mąk wyprodukowanych z najwyższej jakości miękkiej pszenicy. Produkty renomowanej włoskiej firmy są gwarancją znakomitego smaku, zapachu i aromatu każdego wypieku. Dobór odpowiedniej mąki to sekret sukcesu każdego wyrobu.
Vuoi conoscere i segreti per una #pizza sana, buona e digeribile? Te li sveliamo insieme ai docenti della Scuola Italiana Pizzaioli! #LaPassionePerLaPizza#StorieDiFarina
Opublikowany przez Le 5 Stagioni na 13 lutego 2017
- Drożdże InstantAktywne suche drożdże instant, odpowiednie do wszystkich rodzaji ciast do pizzy. Dodawane bezpośrednio do wody podczas pierwszego etapu ugniatania.Więcej »
- Mąka typu 00 – ZielonaMąka z pszenicy miękkiej otrzymana z przemiału i przesiewu krajowej i Europejskiej nie kiełkującej pszenicy miękkiej, z której uboczne substancje i zanieczyszczenia zostały usunięte. Mąka do ciast z krótkim czasem wzrostu (2-6h) idealna do tradycyjnych i cienkich pizz.Więcej »
- Mąka typu 00 – CzerwonaMąka z pszenicy miękkiej otrzymana z przemiału i przesiewu Północno Amerykańskiej i Kanadyjskiej nie kiełkującej pszenicy miękkiej, z których uboczne substancje i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem. Mąka z wysoką zawartością białka, idealna do wypieków ciast z długim czasem wzrostu (18-21h).Więcej »
- SpolverinaMąka z pszenicy durum uzyskana z frezowania i przesiewania pszenicy durum, z których substancje obce i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem (nr 580 z 04/07/67). Nadaje się do podsypywania powierzchni roboczych oraz pizzy. Korzyści: - To nie budzi w proszku - ciasto się nie przykleja na powierzchni roboczej - sprawia, że pizza jest bardziej aromatyczna - daje bardziej złoty pizzy krawędzi.Więcej »
- Mąka Superiore 1kgMiękka mąka pszenna uzyskana z mielenia i przesiewania pszenicy, z których substancje obce i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem (nr 580 z 04/07/67). Bardzo zrównoważona mąka, idealna dla średnich czasów wzrostu (8-13 godzin), nadaje się do codziennego użytku.Więcej »
- Mąka Classica 1 kgNadaje się do codziennego użytku, produkcji tradycyjnej pizzy. Mąka pszenna z miękkiej pszenicy uzyskana z rozbijania i przesiewania krajowej pszenicy miękkiej, z których substancje obce i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem (nr 580 z 04/07/67).Więcej »