Menu

Kontakt

ul. Polska 14, 60-595 Poznań

Pon. - Pt.
w godznach: 8:00 – 16:00

a.bartkowiak@fornoitalia.pl
+48 885 101 121

Skontaktuj się z nami »

Kurs profesjonalny 40h

Założenia

Kurs podstawowy przeznaczony jest dla osób, które pragną nauczyć się zawodu Pizzaiolo, profesjonalistów i właścicieli restauracji, którzy pragną nauczyć się lub też pogłębić wiedzę niezbędną do osiągnięcia sukcesu w gastronomii, w dziedzinie pizzy.

Kurs składa się z części poświeconej teorii oraz z zajęć praktycznych i manualnych. Nauka wiedzie studentów przez kilka kolejnych etapów pozwalających w pełni przygotować się do zawodu. Duży nacisk kładziemy na poznaniu rodzajów ziaren, mąki i dokonywania najlepszego wyboru aby osiągnąć najlepszy efekt, później drożdże, wyrastanie ciasta, dodatki do pizzy i na końcu prawidłowe wypiekanie. Oczywiście część zajęć poświęcona jest nauce obsługi urządzeń typu piece, miksery, chłodziarki.

Czas trwania:

Intensywny kurs trwa 40 godzin – 5 dni od poniedziałku do piątku. Składa się z 10 godzin teorii i 30 godzin zajęć praktycznych. W wyjątkowych przypadkach 40 godzinny kurs może zostać przeprowadzony w ciągu 2 tygodni.

Instruktorzy:

Nasi nauczyciele są mistrzami, którzy uzyskali tytuł „Training Course Certificate”. Zanim zostali instruktorami przeszli długą i wymagającą drogę szkoleń, by tym samym zagwarantować najwyższą jakość nauczania

Certyfikat:

Na zakończenie kursu organizowany jest test praktyczny i teoretyczny.

W uznaniu za zdany egzamin uczestnicy dostają „certyfikat ukończenia kursu”.

Możliwości zawodowe:

Na szczęście zawód pizziolo jest odporny na wszelkiego rodzaju kryzysy ekonomiczne i jest bardzo pożądany na rynku. Nasza szkoła nieustannie dostaje zapytania z restauracji i pizzerii – jesteśmy bardzo szczęśliwi, że nasi uczniowie szybko znajdują pracę.

Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl