Piece do pizzy opalane drewnem

Właściwe wyrobienie ciasta, wybranie ulubionych składników, a także przygotowanie aromatycznego sosu to nie wszystko.  Niezbędny jest jeszcze piec który pozwoli w pełni wykorzystać dobry przepis i nadać potrawie odpowiedniej wartości . Doskonale nadają się do tego produkty klasy premium sprzedawane przez firmę Forno Italia, które wyróżniają się najwyższym standardem jakości , doskonałą termiką i łatwością w codziennym użytkowaniu. Reprezentujemy takich renomowanych producentów, jak Marana Forni bądź Forni Valoriani. To właśnie oni od dziesiątek lat zapewniają najlepsze rozwiązania dla Pizzerii znane i cenione na całym świecie wśród restauratorów oraz pasjonatów Pizzy.

Sprawdzone rozwiązania

Dostosowujemy się do indywidualnych potrzeb naszych Klientów, co jest już widoczne na etapie doboru rodzaju oraz wymiarów urządzeń, a także sposobu ich budowy i montażu. Piece opalane drewnem typu statycznego są produkowane przez Forni Valoriani, podczas gdy te obrotowe przygotowane zostały przez Marana Forni. Dlatego też ich wymiary, możliwości, a także wykorzystane rozwiązania konstrukcyjne mogą się znacznie od siebie różnić. W zależności od oczekiwań, oferujemy ich budowę oraz montaż bezpośrednio u Klienta, bądź jako tzw. „ready to go” – zmontowane już w fabryce i przetransportowane w wybrane miejsce.

Piece Forni Valoriani

Piece do pizzy wykonywane przez Forni Valoriani jesteśmy w stanie dostarczyć w wyznaczonym terminie do firmy bądź domu naszych Klientów, w zależności od modelu bezpośrednio od producenta. Oznacza to, że każdy element zostanie już wcześniej złożony oraz zaizolowany – znacznie przyspieszając finalne zamontowanie urządzenia.

Jeżeli zdecydują się Państwo na montaż na miejscu, zajmie to zaledwie od 6 do 7 godzin. Warto wcześniej zwrócić uwagę na warunki przestrzenne, w których znajdzie się urządzenie. Standardowy model, w zależności od jego wymiarów, może ważyć nawet ponad tonę, dlatego niezbędne jest znalezienie powierzchni, która utrzyma tak duży ciężar. Równie istotna jest ilość miejsca w samym pomieszczeniu, aby umieszczenie w nim pieca do pizzy nie wiązało się automatycznie z utrudnieniem w poruszaniu się.

Dodatkowe informacje

Proponowane piece do pizzy mogą wykorzystywać do ogrzewania zarówno drewno, jak i gaz.
Urządzenia nagrzewają się do odpowiedniej temperatury w zaledwie 30 minut, umożliwiając upieczenie pizzy.
W zależności od rozmiarów pieca opalanego drewnem lub gazem, za jednym wsadem zmieści się w nim od czterech do nawet dziewiętnastu ciast o średnicy 30 centymetrów.

Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl