Menu

Kontakt

Ul. Kościelna 12/14, 60-536 Poznań

Pon. - Pt.
w godznach: 8:00 – 16:00

a.bartkowiak@fornoitalia.pl
+48 885 101 121

Skontaktuj się z nami »

Le 5 Stagioni – mąki i drożdże do pizzy

„Our flours your passion….because the dough makes the difference”

Podstawą każdego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki. Le 5 Stagioni w swojej ofercie posiada ekskluzywną kolekcję wysokogatunkowych mąk wyprodukowanych z najwyższej jakości miękkiej pszenicy. Produkty renomowanej włoskiej firmy są gwarancją znakomitego smaku, zapachu i aromatu każdego wypieku. Dobór odpowiedniej mąki to sekret sukcesu każdego wyrobu.

Vuoi conoscere i segreti per una #pizza sana, buona e digeribile? Te li sveliamo insieme ai docenti della Scuola Italiana Pizzaioli! #LaPassionePerLaPizza#StorieDiFarina

Opublikowany przez Le 5 Stagioni na 13 lutego 2017

  • Drożdże Instant
    Drożdże Instant
    Aktywne suche drożdże instant, odpowiednie do wszystkich rodzaji ciast do pizzy. Dodawane bezpośrednio do wody podczas pierwszego etapu ugniatania.
    Więcej »
  • Mąka typu 00 – Zielona
    Mąka typu 00 – Zielona
    Mąka z pszenicy miękkiej otrzymana z przemiału i przesiewu krajowej i Europejskiej nie kiełkującej pszenicy miękkiej, z której uboczne substancje i zanieczyszczenia zostały usunięte. Mąka do ciast z krótkim czasem wzrostu (2-6h) idealna do tradycyjnych i cienkich pizz.
    Więcej »
  • Mąka typu 00 – Czerwona
    Mąka typu 00 – Czerwona
    Mąka z pszenicy miękkiej otrzymana z przemiału i przesiewu Północno Amerykańskiej i Kanadyjskiej nie kiełkującej pszenicy miękkiej, z których uboczne substancje i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem. Mąka z wysoką zawartością białka, idealna do wypieków ciast z długim czasem wzrostu (18-21h).
    Więcej »
  • Spolverina
    Spolverina
    Mąka z pszenicy durum uzyskana z frezowania i przesiewania pszenicy durum, z których substancje obce i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem (nr 580 z 04/07/67). Nadaje się do podsypywania powierzchni roboczych oraz pizzy. Korzyści: - To nie budzi w proszku - ciasto się nie przykleja na powierzchni roboczej - sprawia, że pizza jest bardziej aromatyczna - daje bardziej złoty pizzy krawędzi.
    Więcej »
  • Mąka Superiore 1kg
    Mąka Superiore 1kg
    Miękka mąka pszenna uzyskana z mielenia i przesiewania pszenicy, z których substancje obce i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem (nr 580 z 04/07/67). Bardzo zrównoważona mąka, idealna dla średnich czasów wzrostu (8-13 godzin), nadaje się do codziennego użytku.
    Więcej »
  • Mąka Classica 1 kg
    Mąka Classica 1 kg
    Nadaje się do codziennego użytku, produkcji tradycyjnej pizzy. Mąka pszenna z miękkiej pszenicy uzyskana z rozbijania i przesiewania krajowej pszenicy miękkiej, z których substancje obce i zanieczyszczenia zostały usunięte zgodnie z obowiązującym prawem (nr 580 z 04/07/67).
    Więcej »
Zakaz kopiowania materiałów bez zgody autora © 2016
Realizacja: IADU.pl